White Noise Studio, Winterswijk

Jacco Gardner Valkhof Festival – Kapelsessies Mix

Een paar weken terug kreeg kwam het verzoek of ik de audio van de sessie die Jacco Gardner deed voor Kapelsessies.nl tijdens het Valkhof Festival 2013 wilde mixen. Natuurlijk 🙂

Kapelsessies @ Valkhof Festival: Jacco Gardner

3 stereo spoor werden aangeleverd: 2 keer een zoom recorder opname die in de zaal waren opgesteld en de mengtafel mixdown.
Omdat de muziek van Jacco een echte 60’s sound heeft ( nee echt? 😉 ) wilde ik dat in de mix ook verwerken.
Goed geluisterd naar de plaat van Jacco Gardner en dan de vibe in de mix verwerken.

Cubase 6.5.5 Jacco Gardner Kapelsessies MrMunchkin
Cubase 6.5.5 Jacco Gardner Kapelsessies MrMunchkin

Datgene wat betreft de sound de meeste aandacht vroeg waren de drums.
Daarvoor zijn de zoom recorder opnames gedupliceerd en naar een aparte groep gestuurd in Cubase ( zie screenshot en group ”drums” )
De hele rits plugins lijkt overkill, elk plugin doet echter maar 1 subtiel dingetje.
In volgorde:
Endorphin in m/s mode alleen de mid kanaal aangezet, Waves c4 de 4e band gebruikt om het hoog van de hihat in te dammen, beetje op zijn de-ess, de ddmf 6610 doet hishelving van -3db vanaf 10 kHz, Waves kramer master tape doet kramer master tape toevoegen 😉 , de H-Delay voegt een delay toe op de drums voor de 60’s feel en de Reverb doet daar een schepje bovenop. De Loudmax damt de allerergste pieken in .

Het vox spoor is een duplicaat van het PA spoor waarbij ik d.m.v de c4 het zang gebied een fractie omhoog heb gehaald en het laag grotendeels heb ge hipassed.
Bij het PA spoor heb ik de c4 gebruikt om de algehele balans bij te stellen.

De TP Bassline die je ziet bij zowat elk spoor is gebruikt om het laag onder de 150 Hz in fase te krijgen, dat ging alle kanten op.

Bij beide zaal sporen ( de zoom recorders) heb ik de ddmf LP10 lineair pahse eq gebruikt om in het linker kanaal een rechter kanaal vervelende frequenties aan te pakken. Beide beide sporen was het ene kanaal directer en het andere roomier. Wat weer handig is voor de ”natuurlijke galm” in de opnames 😉

Linkjes:

http://www.kapelsessies.nl/

http://www.jaccogardner.com/

Jacco Gardner
Jacco Gardner

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.